Bekijk het complete programma

Downloads

Hier vind je meer informatie

Bamboe horde


De Bamboe horde (één van de twee welpen speltakken) is voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. Net als de andere horde is de Bamboe horde altijd te vinden in de jungle. Samen met Baloe, Tha, Rama, Phaona en Oe gaan de welpen naar de jungle om een nieuw avontuur te beleven. De welpen trekken er vaak op uit om de andere dieren uit de jungle te leren kennen. Ook worden er spelletjes gespeeld, zoals vlaggenroof, hutten bouwen en tonnetjetrek. Soms is het zulk slecht weer dat zelfs de dapperste welpen en junglebewoners niet meer naar buiten kunnen. Als dit gebeurt, is er binnen nog van alles te ontdekken en te zien. Met knutselen, verhalen maken, toneelspelen, knopen leggen en kaart en kompas wordt het dan ook een hele, leuke middag. Als afsluiting van een geslaagd seizoen gaan we de eerste week van de zomervakantie altijd met de horde op kamp.

De opkomsten vinden plaats op zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur. Wilt u eens komen kijken vul dan het formulier keertje kijken in. Voor overige vragen kunt u per mail contact opnemen met de leiding.§ HIT Powerkids Mook 2014

Vanuit de Bamboehorde is een welp in het paasweekend naar de HIT geweest. Daniel verteld hoe het geweest is, misschien is het volgend jaar ook wel wat voor jou?

 Hallo Allemaal

Mijn naam is Daniel en ik ben in het paasweekend 4 dagen op kamp geweest met de HIT. De HIT wordt georganiseerd door Scouting Nederland. Je kunt kiezen uit verschillende kampen. Alle kampen zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen en worden op verschillende plaatsen in Nederland gehouden.

Mijn vader had mij ingeschreven voor de PowerKids 2014 in Mook (L). Het was erg leuk, we hadden mooi weer en waren dus altijd buiten. Alle kampen hebben een thema. Ons thema was: “Piraten wereldreis”. We deden iedere dag spelletjes die iets te maken hebben met piraten en zeerovers. Kapitein Zwarthard was onze held. We moesten een schat zoeken en we hebben levend zeeslag gespeeld. Natuurlijk hebben we veel in de bossen gewandeld en heel veel geleerd van de natuur, spelletjes gedaan en geluisterd naar spannende verhalen. Er was ook een “namaak” kanon en een piratenschip, die op de laatste dag natuurlijk helemaal uit elkaar viel. Wie durfde mocht naar beneden tokkelen vanaf de uitkijktoren, wat ik heel spannend vond. Je werd eerst helemaal goed vastgemaakt in een harnas.

In de “kombuis” kregen we iedere dag een stevig ontbijt, zodat we er weer vol tegenaan konden. ‘s-middags gingen we lunchen en ’s-avonds was er natuurlijk warm eten voor iedereen. De kombuis was een grote legertent waar iedereen op bankjes kon zitten. Er was genoeg te eten en te drinken, dus we hebben gelukkig geen scheurbuik opgelopen. Slapen deden we in het gebouw van de Scouting.

Volgend jaar ga ik natuurlijk weer mee op kamp. Ik verheug me er nu al op. Wil je meer weten over de HIT, kijk dan gauw op de website van Scouting Nederland wanneer het volgende kamp wordt georganiseerd.

Daniel van Herk

Alle foto’s van dit fantastische paasweekend kun je vinden via onderstaande link

https://www.dropbox.com/sh/upkgpu0ujqd6scz/ht5QBxPR2p
lees verder >>

§ Baden Powelldag

Op zaterdag 1 februari was het weer zo ver, de jaarlijkse Baden Powelldag werd gehouden in de sporthal de Dukdalf in Brielle. Waar wij met anderen scouting groepen diverse spellen en sporten hebben gedaan. Iedereen deed zijn best om zo snel en goed mogelijk mee te doen .Er werd van iedereen 1 euro gevraagd voor het goede doel voor een kinder tehuis in Africa. De totale opbrengst was 250, euro. Een geweldig resultaat wat wij met alle welpen uit de regio Maasdelta bij elkaar gebracht hebben. Dank jullie wel hier voor.


lees verder >>

§ Spijkers op laag water

Zaterdag 25 januari is de Bamboehorde druk in de weer geweest met een hamer en spijkers.We kregen een houten plank die zwart geverfd was, waar we de spijkers in moesten slaan na een voorbeeld van een vlinder of een boot. Nadat iedereen de spijkers in het hout had geslagen zonder op zijn vingers te slaan. Kregen we gekleurd touw wat we weer om de spijkers heen moesten spannen. Het resultaat was een mooi draadschilderij.


lees verder >>

§ Kerst met de Bamboehorde

De welpen van de Bamboehorde zijn druk bezig geweest om een mooi kerststukje te maken, hiervan ziet u het resultaat. Namens de Bamboehorde willen wij iedereen Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar toewensen. Tha, Rama, Oe


§ Buddy Badge

[[image:randy_2.jpg::center:0]Uitreiking nieuw insigne bij welpen Beelaerts Welp Randy was de eerste die de Buddy Badge kreeg. Dit is een nieuwe insigne vanuit Scouting Nederland. te laten zien dat je op scouting veel leert, zijn er de vaardigheidsinsignes, die te verdienen zijn bij allerlei verschillende activiteiten. Deze buddy badge verdiende Randy nadat hij een meisje meegenomen had, dat als scoutinglid inmiddels ingeschreven is. De groep wil namelijk graag een goede balans houden tussen het aantal jongens en meisjes. Daarna maakten alle Bamboewelpen zelf een heerlijke pizza. Met bloem, water en flink wat handwerk, werd pizzadeeg gekneed. Daarna nog verse groenten erop, en dan de oven in. Nog een Italiaanse salade erbij en de welpen konden smullen. Ben je een meisje/jongen tussen de 5 en 16 jaar en lijkt het je leuk om een keertje te komen kijken, kom dan gerust eens langs. De opkomsten beginnen zaterdagmiddag om 14.00 uur. Aanmelding via de website: scouting-bvb.nl